5 najpogostejših napak pri optimizaciji strani in rešitev kako se jim izogniti

5 najpogostejsi napak v SEO

Optimizacija spletnih strani za iskalnike (SEO) je v sodobnem digitalnem svetu ključnega pomena za spletni uspeh. Kljub temu, da so stroški optimizacije lahko visoki, se mnogi odločijo, da se naloge lotijo sami.

Pogosto pa se pri tem ponavljajo določene napake, ki lahko negativno vplivajo na uvrstitve v iskalnikih.

V tem članku bomo predstavili 5 najpogostejših SEO napak in ponudili rešitve, kako se jim uspešno izogniti.

1. Previsoka osredotočenost na ključne besede

Ključne besede so ključnega pomena za SEO, vendar njihova prisotnost na vaši spletni strani ni dovolj. Previsoko osredotočanje na ključne besede in njihovo prekomerno ponavljanje lahko povzroči, da tekst, ki je sicer kvaliteten, izgubi na naravnosti in učinkovitosti za SEO.

REŠITEV:

Namesto prekomernega ponavljanja ključnih besed raje uporabljajte sopomenke, sorodne izraze in zaimke. Na ta način bo vsebina zvenela bolj naravno in prijetno za bralce, hkrati pa bo še vedno ustrezala SEO standardom.

2. Neobjavljene vsebine

Redno objavljanje visoko kakovostnih vsebin je eden izmed bolj pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na uvrstitev v iskalnikih. Vendar pa številni lastniki spletnih strani ne objavljajo redno in ne posodabljajo svoje vsebine. To hkrati negativno vpliva na pozicije, vaši spletni strani pa jemlje verodostojnost (zaradi zastarelih informacij).

Rešitev:

  • Redno prebirajte svojo spletno stran. Prepričajte se, da so informacije in podatki v starejših objavah točne.
  • Če ne gre drugače, spišite vsebino in jo načrtujte za objavo v prihodnosti. Smiselno je skrbeti za kontinuiteto pri objavljanju.

3. Zanemarjanje uporabnosti mobilnih naprav

Zelo verjetno je, da večina vaših obiskovalcev uporablja pametni telefon. Prav tako je zelo verjetno, da svoje spletne strani že dolgo niste odprli in pregledali v pametnem telefonu.

Pri optimizaciji strani se nam kaj hitro zgodi, da smo osredotočeni le na verzijo za namizne računalnike in nekako sklepamo, da bo stvar prav tako dobro izpadla na mobilnih napravah. Toda pogosto se to ne zgodi samo od sebe. Neuporabnost strani ali napake na mobilnih napravah so lahko močan dejavnik, da uporabniki vašo spletno stran zapustijo še preden najdejo tisto, kar so iskali. To pa je zelo slab indikator za Google in povod, da je stopnja konverzij nižja.

Rešitev:
Redno pregledujte in prebirajte svojo spletno stran na pametnem telefonu in tablici. Razmišljajte, kako bi lahko izboljšali izkušnjo na teh napravah in redno odpravljajte napake ali zadeve, ki morda niso intuitivne.

4. Preveč notranjih povezav

Notranje povezave so zelo pomembne, saj so za uporabnike neka bližnjica do dopolnitvenih vsebin, hkrati pa so močan podatek za iskalnike, saj odsevajo hierarhijo spletne strani, oz. vsaj tako naj bi bilo.

Vendar pa preveč notranjih povezav lahko povzroči, da se lahko uporabnik izgubi na vaši spletni strani. Zato mora biti uporaba notranjih povezav premišljena in primerna za uporabniško izkušnjo vaše spletne strani.

Rešitev:
Namen notranjih povezav je torej dopolnitev vsebine (obstoječe informacije). Če povezava, ki je vstavljena v tekst na primer z ničemer ne dopolnjuje informacije, potem zagotovo ni potrebna. Naše vodilo je, da ima povezava toliko vrednosti, kolikor je pretočna. Več klikov na povezavo pomeni, da je relevantna in na pravem mestu.

5. Neupoštevanje kakovosti povezav

Pridobivanje kakovostnih zunanjih povezav je pomemben del SEO. Vendar pa je treba poskrbeti, da so povezave kakovostne in relevantne. Neupoštevanje kakovosti povezav lahko negativno vpliva na uvrstitev v iskalnikih.

Rešitev:
Za gradnjo povezav uporabljajte kakovostna SEO orodja. Ta vam bodo zagotovile podatke o tem, kakšno avtoriteto imajo določene spletne strani, in kakšno težo podstrani.

Povezave naj bodo vsebinsko smiselne. Za meritev kakovosti uporabljajte orodja, pozornost posvečajte metriki »spam score«.

Preberite vse, kar morate vedeti o gradnji zunanjih povratnih povezav.

Povzetek
Če želite izboljšati svojo uvrstitev v iskalnikih in pridobiti več obiskovalcev, se prepričajte, da se osredotočite na uporabniško izkušnjo, objavljate redno posodobljene vsebine, upoštevate mobilne naprave, uporabljate notranje povezave previdno in pridobivate visokokakovostne zunanje povezave. S pravilnim izvajanjem teh strategij lahko izboljšate uvrstitve v iskalnikih in privabite več prometa na svojo spletno stran.

Vir: www.racunalniske-novice.com

BRANE KATEGORIJE

Tedensko zveže novice

    CENIK

    REFERENCE

        Hitra pomoč