Širše družbeno gledano VR tehnologija tudi še ni povsem osvojila masovnega trga. Letos bo globalna številka prodanih VR enot presegla šest milijonov. V zadnjih treh letih ta številka letno raste za več kot milijon enot. Iz tega lahko sklepamo, da bo v nekaj letih tehnologija postala popolnoma običajen del tehnologije povprečnega gospodinjstva.

Ravno to pa je velika priložnost tudi za podjetja, ki želijo svojim uporabnikom, zaposlenim ali poslovnim partnerjem ponuditi izkušnjo prihodnosti. Marsikatero podetje že zaradi svoje svoje poslovne strategije, potreb, potenciala, velikost ali pa družbenega ugleda, to pravzaprav mora implementirati.

Seveda so imeli razvijalci prvih VR sistemov izredno zahtevno podporno okolje. Video, gaming in inženriski razvoj ni bil niti blizu današnjim zmožnostim, zato se lahko iskreno samo zahvalimo volji, progresivnost in strasti razvijalcem opreme tistega časa. Po prelomu milenija in nekaj let za tem smo seveda priča neverjetnim programerskim, inženirskim in razvojnim dosežkom, ki utirajo pot naprej. A vse to na ledini, ki so jo orali prehodniki.

VR trg raste. Do leta 2025 je globalna vrednost VR trga ocenjena na več kot 40 milijard dolarjev. Vsako leto se na trgu pojavijo nova podjetja, ki razvoj potiskajo dlje.

To, da igrifikacija v podjetju izboljšuje poslovne rezultate, vam je verjetno znano. In stavim, da si VR tehnologijo in očala najbolj enostavno predstavljate v svetu zabave in marketinga. A VR tehnologija omogoča precej večjo interdisciplinarnost kot se zdi na prvi pogled. Ravno področja izven zabave in marketinga namreč omogočata navječji potencial rabe te tehnologije.