“Tisti v zadnji vrsti morate močneje pritiskati na pedala, ker ste na cenejši naročnini …”

Tako daleč, da boste želeli več denarja porabljati za svoj virtualni prostor kot za svoj dejanski dom.

Kako prosim?

Ja, to je cilj. Recimo, da se boste naveličali videza svojega virtualnega avatarja in boste želeli spremeniti njegov videz ali oblačila morali boste plačati! Morda se vam bo zdelo virtualno domovanje nekoliko pusto in bi ga želeli opremiti z digitalnimi umetninami, digitalnim pohištvom in kašnimi digitalnimi lončnicami morali boste plačati!

Sami se boste odločili, kdaj boste želeli videti virtualne avatarje drugih ljudi, kdaj boste želeli nekoga blokirati ali ga izločiti iz svojih virtualnih prostorov, kdaj si boste zaželeli premora in se teleportirati v zasebni balonček, kjer boste lahko čisto sami,”

V metaversu se bo, če bo šlo vse po načrtih in se ne bomo že takoj zaštrikali v kakšno matrico, izoblikovala temu vesolju lastna ekonomija. Za to naj bi skrbel še en podsistem z imenom Horizon Markeplace – trg, na katerem se bodo prodajale in kupovale digitalne dobrine.

Bo to edini in zato monopolni trg v metaversu?

Zelo verjetno ne, ker se na tej točki Zuckerberg že romantično spogleduje tudi z Applom.

Project Cambria

Cambria se opiše kot ‘tehnološko dovršena mešana realnost’

Project Cambria bo ponudil popolno integracijo realnosti z metaverse, kadar boste metaverse želeli uporabljati hkrati z resničnimi aktivnostmi – v visoki ločljivosti in v polnih barvah. To pomeni, da boste lahko še vedno videli dejanski svet okoli sebe (tu potem spet pridemo na tista posebna očala, ki jih nosijo vsi zaposleni), obenem pa istočasno v tem svetu upravljali digitalne elemente – virtualne zaslone, povezave, grafične dodatke ipd. Project Cambria bo tudi zadolžen za vašo podobo oz. avatarja – v metaverse bo ustrezno projiciral tako vaš ton kože kot tudi vaše grimase in izraze.