Kaj je landing page in zakaj se ga uporablja?

college student posting resume on job hunting webs 2024 01 31 19 20 23 utc scaled

V svetu digitalnega marketinga in spletnega oblikovanja se izraz "landing page" ali "pristajalna stran" pogosto uporablja, vendar je lahko včasih napačno tolmačen. Če ste novi v tem pojmu ali preprosto želite boljše razumevanje, je ta objava namenjena vam.

Landing page/pristajalna stran je samostojna spletna stran, ustvarjena posebej za marketinško ali oglaševalsko kampanjo. To je stran, na katero obiskovalec “pristane” po kliku na povezavo v e-pošti ali oglasih iz Googla, YouTuba, Facebooka, Instagrama, X (prej Twitterja) ali podobnih mest na spletu.

Primarni cilj landing page/pristajalne strani je pretvoriti obiskovalce v potencialne stranke ali kupce. Oblikovana je z enim samim ciljem ali pozivom k dejanju (CTA), kar jih naredi močno orodje za povečanje stopenj konverzije vaših marketinških kampanj.

Ključni elementi učinkovite pristajalne strani:

  • Naslov: Pritegne pozornost in jasno pove, o čem je stran.
  • Podnaslov: Ponuja več podrobnosti, ki podpirajo naslov.
  • Slike ali videoposnetki: Vizualni elementi, ki naredijo stran bolj privlačno.
  • Prednosti: Jasno izpostavi prednosti vašega izdelka ali storitve.
  • Poziv k dejanju (CTA): Gumb ali obrazec, ki spodbuja obiskovalce, da naredijo naslednji korak.
  • Socialni dokaz: Pričevanja, ocene ali logotipi znanih strank za izgradnjo zaupanja.
  • Obrazec: Za zbiranje informacij od obiskovalcev, kot je e-poštni naslov ali drugi pomembni podatki.
  • Minimalne motnje: Za razliko od drugih strani na vaši spletni strani naj ima pristajalna stran minimalno navigacijo in povezave, da obiskovalca ohrani osredotočenega na CTA.

 

Vrste pristajalnih strani

Pristajalne strani za zbiranje potencialnih strank: Te strani imajo obrazce, ki se uporabljajo za zbiranje potencialnih strank za vaše podjetje. Običajno ponujajo nekaj v zameno za informacije obiskovalca, kot je e-knjiga, brezplačna preizkusna različica ali spletni seminar. Obrazec običajno zahteva osnovne podatke, kot sta ime in e-poštni naslov obiskovalca, lahko pa vključuje tudi druge podrobnosti, pomembne za potrebe vašega podjetja.

Klikni-skozi pristajalne strani: Te strani se uporabljajo za ogrevanje obiskovalcev na vaš izdelek ali storitev (pogosto uporabljene v e-trgovini) in jih prepričujejo, da kliknejo na drugo stran, kjer opravijo nakup. Za razliko od strani za zbiranje potencialnih strank te nimajo obrazca. Namesto tega običajno vključujejo preprost gumb kot CTA, ki obiskovalce spodbuja k nadaljevanju naslednjega koraka v prodajnem lijaku.

Zakaj ne uporabiti kar domače strani?
Medtem ko domača stran služi kot splošna predstavitev vašega podjetja in ponuja več poti za raziskovanje obiskovalcev, je pristajalna stran osredotočena na en sam cilj. Ta osredotočenost zmanjšuje motnje in olajša obiskovalcem, da izvedejo želeno dejanje. Zato imajo pristajalne strani pogosto višje stopnje konverzije v primerjavi z domačimi ali drugimi stranmi na vaši spletni strani.

Najboljše prakse za ustvarjanje pristajalne strani

Ohranite preprostost: Oblikovanje in vsebina vaše pristajalne strani naj bosta jasna in jedrnata. Izogibajte se neredu in poskrbite, da bo CTA jasno viden.
Doslednost je ključna: Poskrbite, da se vsebina in vizualni elementi na vaši pristajalni strani ujemajo s sporočilom, ki je privabilo obiskovalce. To pomaga graditi zaupanje in ohranja obiskovalce vključene.
Testiranje in optimizacija: Redno preizkušajte različne različice vaše pristajalne strani, da ugotovite, kaj najbolje deluje. A/B testiranje vam lahko pomaga prepoznati, kateri elementi so najučinkovitejši pri pretvarjanju obiskovalcev.
Prijaznost do mobilnih naprav: Poskrbite, da je vaša pristajalna stran optimizirana za mobilne naprave. Znatni delež spletnega prometa prihaja od mobilnih uporabnikov, in slaba mobilna izkušnja lahko škoduje vašim stopnjam konverzije.
Močan CTA: Vaš poziv k dejanju naj bo privlačen in jasno pove, kaj bo obiskovalec pridobil z naslednjim korakom. Uporabite dejavni jezik in poskrbite, da bo gumb izstopal.
Pogoste napake, ki se jim je treba izogniti
Preveč CTA-jev: Imeti več pozivov k dejanju lahko zmede obiskovalce. Držite se enega primarnega CTA-ja, da ohranite njihovo osredotočenost.
Počasni časi nalaganja: Počasi nalagalna stran lahko povzroči, da obiskovalci zapustijo stran, preden sploh vidijo vašo ponudbo. Optimizirajte slike in uporabite učinkovite prakse kodiranja, da zagotovite hitre čase nalaganja.
Pomanjkanje elementov zaupanja: Brez socialnega dokaza ali varnostnih značk so obiskovalci lahko oklevajoči pri ukrepanju. Vključite pričevanja, logotipe strank ali varnostne značke za gradnjo kredibilnosti.
Ignoriranje SEO: Medtem ko se pristajalne strani pogosto uporabljajo v plačanih kampanjah, je lahko organski iskalni promet tudi dragocen. Optimizirajte svojo pristajalno stran z ustreznimi ključnimi besedami, da izboljšate njeno vidnost v rezultatih iskalnikov.

Zaključek

Landing page/Pristajalne strani so bistvene za učinkovit spletni marketing. Pomagajo vam usmeriti občinstvo k določenemu dejanju in povečati možnosti za konverzijo. Z razumevanjem in uporabo pristajalnih strani lahko znatno izboljšate svoje marketinške napore in dosežete boljše rezultate.

Ne glede na to, ali želite zbirati potencialne stranke, prodajati izdelke ali promovirati posebno ponudbo, je dobro oblikovana pristajalna stran ključ do uspeha. Ne pozabite, da jo ohranite preprosto, osredotočeno in vedno testirajte za optimizacijo učinkovitosti.

BRANE KATEGORIJE

Tedensko zveže novice

    CENIK

    REFERENCE

        Hitra pomoč